ja mam w tej chwili 111000km i też przód ori fabryczny. klocki polecam ATE
[O1] jakk podnieść moc w rs??czy warto?
Zwiń
X
-
[O1] jakk podnieść moc w rs??czy warto?
witam posiadam octavie o1 rs. ostatnio zastanawiałem sie na dpodniesieniem mocy interesuje mie podciagniecie go do przynajmniej 200km moze troszke wiecej. mam przejechane 280 tys km czyli troche jest. jaki jest dosyc tani sposób podniesienia mocy w tym silniku ile to kosztuje i cyz jest sens podnoszenia po takim przebiegu ( czy nie zacznie sie sypac ) moze dac sobie spokój po takim przeiegu? czy ta moc bedzie odczuwalna o ile poprawia sie ewentualnie osiągi? pozdrawiemBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
-
-
blackrs, na Twoim miejscu bym najpierw sprawdził aktualne parametry , bo to nie jedzie na 180 km , albo mi się tylko tak zdaje , aczkolwiek boro to samo powiedział
Poszukam w swoich zbiorach parametrów i mozemy się pobawić Vagiem.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
no wlasnie nie jedzie bo juz swoje przejechała dla tego chciałbym troszke podciagnac ja tylko sie obawiam o ten silnik i czy jest sens przy takim przebiegu go jeszcze podciagac. ok sprawdz powinienem być an spocie w czwartek chyba ze cos wyskoczy. to jak cos bysmy podlaczyliBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsno wlasnie nie jedzie bo juz swoje przejechałaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
blackrs,:
1) przebieg nie jest mimo wszystko dramatycznie wielki - pojedź na hamownię i weź wykres. Zobaczysz czy koniki po prostu gdzieś nie uciekają,
2) Stage 1 - można wymienić dolot do turbosprężarki (Unitronic) i w konsekwencji zwężkę tam umieszczoną + chiptuning. Opis jest na forum Seata Leona. Moce w granicach 200 km po takiej operacji.
3) Stage 2 - wymiana turbo na k04 + FMIC w miejsce SMIC + chiptuning - moc w granicach 220 km do osiągnięcia. Na forum Cieq ma taki pakiet zrobiony na silniku AGU.
PowodzeniaHanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
Komentarz